adidas VRCT Author: Михаела Караджова

Казвам се Михаела Караджова, но между тези две имена стои и Stalker since 1993А още по-между тях стои илюстратор и меломан, с хипи сърце, мълчалива, но добър слушател, с бурен, но буден ум. Имам доста реализирани проекти, но сред тях се отличават три мои любими, които обхващат всичките ми музи: “Stalked the icons”, “Skateches” и “I’m falling for you, Skateboarding!”. “Stalked the icons” са портрети на известни личности, които обожавам, и това е моят начин да им отдам почит. Другите два са посветени на скейтбординг-а , като “Skateches” представя моменти от живота на скейтърите. “I’m falling for you, Skateboarding!” изобразява скейт пребивания, но философията зад целия проект е, че си способен на всичко в името на любовта, в случая любовта към скейтбординга. Това личи и от името, което крие в себе си два смисъла. Оставям на теб да ги откриеш. 

Ако трябва да бъда честна, изкуството е неразделна част от мен.

Смятам, че то живее навсякъде, открива се във всеки и във всичко, стига да пожелаеш да го видиш. Аз избрах за себе си такъв свят и продължавам да го избирам всеки ден. Дори моментите от деня ми, които не са свързани с рисуване, са изпълнени с изкуство по един или друг начин. Изключително голям меломан съм. Няма ден, който да не започне и свърши с музика. А понякога така минават и цели дни, когато мога да си го позволя. Винаги слушам текста на песента, мелодията идва след това. Като в живота – срещате се опознавате се, разбирате се, влюбен си. Има един цитат от Alexa Chung: “The world is a music video. You are the star!“ . Вярвам й!

Но музиката далеч не е единственото ми вдъхновение.

Влюбена съм в киното, модата и в четенето на биографични книги. Всичко, което чета през последните няколко години, са биографии на музиканти, дизайнери, артисти. Обожавам да откривам как са създали творбите си; как са се развили като личности; как мислят; как се справят с емоциите си; как са се намерили, когато са се загубили; как са развили усета си за естетика; как са станали легенди. Намирам отговори, а за мен това е важно и това търся в една книга. Когато съм в блокаж и усещам съзнанието си пълно с гъсти облаци, вдъхновението просто не може да премине. Тогава се опитвам да чета поне по малко, дори и да нямам  нямам време за повече, и така си помагам да разсея “облаците”. Хората, за които чета, говорят много за блокирането, но и за изхода от него. Винаги, когато някой ни надъха или ни даде светлина, се чувстваме вдъхновени, нали

Яке adidas VRCT Jacket от Sport Depot
Може би вече стана ясно, защо избрах да сложа думата Author на своето adidas VRCT

Обичам тази дума, обичам и свободата, която носи със себе си. Зад думата „автор“ стоят 7.7 милиарда създатели на планетата Земя и аз. Какъв прекрасен свят, нали?

Колекция VRCT Jacket ot adidas може да бъде намерена в магазините на Sport Depot и онлайн тук.

Снимки: Глория Георгиева

Видео: Емануил Алберт