adidas POD-S3.1 – удобство в ежедневието

Advertisement

adidas Originals отново са на гребена на вълната. Миналата година излезе съвсем новият силует на бранда – POD-S3.1Модел, който съчетава в себе си 90тарско излъчване на спортна обувка за бягане и технологичен прогрес на най-високо ниво. 

Основата е изцяло от много качествен knit, което прави маратонката изключително лека и проветривa, идеална за летните жеги. Подметката – ето това е интересната част – тук се крие 90тарското излъчване. В задната част имаме удебелен слой Boost, а в предната част омекотена EVA подметка. Между тях се намира Point of Deflection –  мост, който играе роля на стабилизатор на движението на крака.

Заради точно тази смесица от класика и модернизъм, ние се обърнахме към графичния дизайнер на Saatchi & Saatchi, Иван Даскалов. Имайки артистично виждане, досег до източната бойна култура и е обвързан със забързаното градско ежедневие, искахме да разберем какво мисли за новия POD-S3.1.

От колко време се занимаваш с графични изкуства?

Винаги съм имал афинитет към визуалните изкуства и добре изглеждащите неща. След като завърших Реклама в НБУ, реших да се специализирам в дизайна. Няколко години работих като фрийленсър, след което през 2017 г. започнах работа в Saatchi&Saatchi.

А с бойните такива?

С бойните изкуства се запознах малко по-рано, през 2012г. Един приятел ми разказваше колко се е запалил по джу джитцу и ме покани да направя една тренировка с тях. На следващия ден отидох в доджо Хикари Бургас и се влюбих в джу джицу. От тогава сме неразделни.

Свързваш ли ги двете заедно?

Приликите между бойните изкуства и визуалните са много. И в двете се изисква много практика, дисциплина, постояннство, много гледане от различни гледни точки и търсене на твоя уникален стил. И в двете се опитвам да смесвам различни стилове, които ми допадат, за да покажа моята гледна точка за нещата.

Пред теб стои POD-S3.1. Какво те впечатли в него? 

Впечатли ме удобната и добре прилягаща по крака форма на маратонката. Не съм голям фен на връзването на връзки и лентата, която са добавили по средата, е добро решение за хора като мен. Boost подметката допринася за усещането на лекота, когато си с тях.

Намираш ли прилика в него с твоето ежедневие?

Ежедневието ми е доста динамично и този модел се вписва идеално в него.

Ако adidas POD-S3.1 ти е направил впечатление, можеш да го откриеш в магазини District .

Фотограф: Димитър Кръстев