adidas Originals ZX 4000 4D e тук!

През 2017 година, когато излезна Futurecraft 4D технологията на adidas, всички фенове на бранда бяха изумени. Нещо съвсем различно се появи на пазара и беше „game changer“. Разбира се, в началото бе адски лимитирано  – Friends & Family до 200-300 бройки.

Какво всъшност представлява тази технология? Това е дългогодишен опит между дизайнерите от adidas и инженерите от Carbon Inc. Тази колаборация между двете компании води до създаването на подметката. Задачата е била следната – дали 3d принтирането ще успее да задоволи нуждите и удобствата на една обувка за тичане. За направата на тази „матрица“ са използвани трите материи – течност (3д материала), въздух и светлина.

Инженерите споделят, че тази технология може много да расте и възможностите и са огромни. Нещо, което в бъдеще според нас ще има огромен принос за цялата индустрия.

Тази обувка вече не е само на картинки. За първи път от тригодишното си съществуване, технологията влиза и по рафтовете на Foot Court в модела ZX 4000 4D. Изключвайки подметката, основата на обувката е изцяло мрежа и e супер проветрива. Бихме го препоръчали за тичане, но ще е адски стилен и в градски условия. Не се колебайте, защото обувката е един път, а количеството е ограничено.

 

Фоготграф: Георги Калоянов