Надникни във „Фермата“ – мястото на Adidas, където се раждат част от идеите

Adidas Originals показаха криейтив мястото в Бруклин, Ню Йорк, където работят част от техните дизайнери. Наричат го фермата („Farm“) и в него се помещава малка част от екипа на бранда, a вътре се развиват идеите за бъдещи модели обувки и дрехи. Marc Dolche, който е вицепрезидент и криейтив директор на Adidas, казва, че единствената задача на мястото е да „създва култура“

2

„Фермата“ е разделена на две части – пространство за дизайнери и MakerLab, тоест там където идеите могат да буквално да бъдат реализирани. MakerLab е снабдена с всички машини, необходими за създаване на всякакъв вид тениски или дрехи, които дизайнерите могат да измислят – нещо, което мениджърът на лабораторията Michael Nash нарича „Дисниленд за дизайнери“.

6543

Студиото си е поставило целева рамка 2020 г. , като акцентът е върху баскетбола – ниша, която се е понижила през последните години. Глобалният рекламен директор на немската марка – Paul Gaudio, твърди, че хората не си купуват нови обувки само, когато имат нужда, а си купуват, защото просто искат още един чифт. Точно тази смесица от културни прозрения и желания с целта на продукта и функционалните нужди се изследват във „Фермата“.