Триумфалното завръщане на Adidas Gazelle

Какво правиш, когато си фен на трите ленти, но модел като Superstar ти идва твърде обемем и не харесваш гумата отпред, а Stan Smith прекалено семпъл? Избираш си Adidas Gazelle. Поне при мен така стоят нещата. Оставям настрана NMD или Boost и го сравнявам точно с тези две класики, не защото няма още много други предложения, но са в един ценови диапазон и сякаш най-актуални в момента.

gazelle red

Gazelle е с над 45 годишна история и отдавна се е утвърдил като емблема на марката, но през последните няколко години се забеляза силна PR кампания, която да възвърне позициите му и да го наложи сред новите тенденции. Може би най-силен ефект оказаха няколкото снимки на Kanye West с „газели“ – без съмнение това изстреля продажбите към небесата и започнаха да се забелязват все повече наоколо.

Но както казах и без това моделът отдавна е извоювал статута си и не за първи път знаменитоси са виждани да го носят. През 90-те е бил неизменна част от обеклото на британските музикални сензации, техните фенове, както и повечето субкултурни движения на Острова. Личности като Кейт Мос и младия Майкъл Джексън са избирали Adidas Gazelle. Това не е всичко, маратонките са предпочитани и от футболните ултраси, известни на общността още като „хулигани“. Един от белезите на техния аутфит е именно Gazelle и неслучайно, тъй като в началото е бил разработван изцяло като обувка, предназначена за спорт.

gazelle Kanye 1gazelle kate moss 2hooligans 4

Сега моделът определено се завърна с пълна сила и е част от уличната култура. Предлага се в доста разветки и е много подходящ за ежедневно носене в по-топлите дни. Лек е и доста комфортен. Направен от кожа и велур с бяла подметка и задължителните три ленти в страничните панели, а зафършекът идва с бродирания надпис Gazelle.

Това беше и скритата обувка, която трябваше да познаеш в нашата игра с Buzz. Късметлията, който ще може да се фука пред приятелите си с нов чифт е Владимир Иванов.

gazellle green

Adidas Gazelle на цена от 179,90 лв. ще откриеш в магазините на Buzz  София, Paradise Center / Варна, Grand Mall Varna / Бургас, Mall Galeria Burgas.