Савата разкрива коя е най-пазената тайна – част 2

В първата част от интервюто със Савата ти разказахме каква е концепцията на BEST KEPT SECRET. Сега продължаваме с разговор за хората, които му помагат и седят плътно до него в този проект.

Преди това обаче ти представяме най-новото видео на BKS x Бобката и Марсо. Момчетата знаят как се прави!

Музиката, записът и миксингът са дело на SAVA и ALEK, а видеото е изцяло заснето в Милано от Chilldays

Asphalt: Разкажи ни за колаборацията на BKS с Бобката и Марсо?

SAVA: Другата основна идея на BKS е да подкрепя талантливи изпълнители. Полагам много усилия да се развивам като продуцент и да правя авторска музика.
Както и аз, така и Бобката и Марсо, имаме желание да се развиваме и да ставаме все по-добри в това, което правим и за това се събрахме. Участията на Murda Boyz (Бобката и Марсо) стават все по-силни, както и нашите партита набират все по-голяма популярност и ни се иска интереса, който имаме в момента да го задържим и да го използваме по най-пълноценния начин. Има много хора, които слушат такъв рап, но не идват на местата, където имаме участия и не знаят какво правим.
Ние се опитваме да изградим една сцена, която е концентрирана едновременно към модерната рап музика, но и към авторските тракове. Когато имаме изпълнители като Боби и Марсо за лица на проекта, е по-различно от това да сме само група от DJ-и, които пускат музика веднъж в месеца. Неслучайно в парчетата, които правим с момчетата, се подвизавам с псевдонима BKS. Всичко е свързано.

image1-1

Asphalt: Какво още да очакваме от вас в близкото бъдеще?

SAVA: Освен видеото, което пуснахме днес, сме подготвили още три парчета. Веднага почваме работа по следващия клип. Парчето може би сте го чули на някои от последните ни партита, както и сигурно ще го чуете в петък в Yalta.
Следва още една трап тупалка в колаборация и едно по-различно парче. То ще бъде с едно MC от Търговище. Момчето е много талантливо и нестандартно за нашата сцена. Имаме и няколко тайни трап лъвчета, които ще атакуват скоро. Също така MBT са почти готови с първия си микстейп, който ще е брутален.
Идеята е на всяко парти да имаме по едно ново парче, което да представяме. Поне за следващите 4 партита със сигурност ще бъде така, което е до края на сезона в София. Освен това ни очакват и няколко участия в страната, като първото е в Пловдив на 4 ноември в No Sense.

image4-1

Asphalt: През цялото време говориш в множествено число: „Ние правим това…“. Доколкото ни е известно идеята за BKS идва от теб – ти си основателят. Имали още хора, които са замесени и ти помагат?

SAVA: Да, в началото създадох BKS с идеята всеки път да каня различни DJ-и. Сега е момента да спомена и съпорта от страна на The Agency и Бакалов. Въпреки неуспеха на първите партита, те продължиха да ни канят. В последната година работех често с Jana и Bumbo и някакси беше естествено да ги поканя да се включат в проекта. Те изключително много помагат в това да се случи събитието, визията, дрехите, музика… Освен това знам, че винаги мога да разчитам на Боби и Марсо. Chilldays е човекът, които се грижи за клиповете и фотосесиите ни. Алек е моят гръб за авторската музика. Екип се създава с времето и правилните хора.

image3-1

Аз самият се занимавам с доста неща извън BKS и имам нужда от хора, които да ми помагат. Казват, че когато искаш нещо да се свърши както трябва, е най-добре да си го свършиш сам, но аз вярвам в колаборациите и в екипната работа.

Имаме  съпорт от СОФТ и BLOK, които също много помагат проекта да се развива. Това са утвърдени брандове на нашата локална сцена и съм благодарен, че имат желание да ни помагат с дрехи за клиповете и мърча, който ще правим.

image1111111

В момента сме се събрали една група от хора, които можем да изведем нещата в една по-хубава насока. Радвам сe, че ги има и са до мен.

14803348_10154660274694695_1350824540_o

untitled-1Ако може, бих искал да блогодаря и на всички участвали на партитата досега – Pay Pall, Bashment, Xonic, DoLittle, Tekniq, Gosh, Funktool.

 

Снимки: Богдан Плъков – Childays