Нощ/Пловдив 2016 с дванадесето издание

Емблематичният фестивал „Нощ/Пловдив“ се завръща за дванадесетото си издание на 23-и и 24-и септември. Събитието, което ежегодно привлича хиляди хора от страната в кипящия културен и цветен живот на Пловдив, отново ще предложи на своята публика наситена и интригуваща програма.

В рамките на традиционната септемврийска нощ на Пловдив всеки може да се включи в пет основни подпрограми – „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“, програма за най-малките посетители – „Малката нощ“, както и специалният за 2016 г. акцент – програмата „Отворени изкуства“. Различните направления ще предложат богата културна палитра от специално селектирани места, активности и артистични творби.

на 23 септември старт на събитието ще даде Peter Kruder, основател на емблематичното дуо Kruder & Dorfmeister. Партито ще даде начало на поредица събития от глобалния проект на #AbsolutNights.

peter_kruder

Peter Kruder виенски DJ и продуцент, който е отговорен за голяма част от най-добрата електронна музика през последните години. Неговите сетове са световноизвестни и изненадват със звук, наречен „downtempo демонстрирайки как електронната музика не трябва да се ограничава само до студени звуци и метални бийтове, а може да въплати чувственост и дълбоки соул мотиви.

В петък вечерта пръв зад пулта ще застане българският му колега Alexx Petrenko, който ще настрои гостите за вечерта със сет от внимателно подбрани любими парчета. А след това ще се насладиш и на музиката на Peter Kruder.

Мястото на партито е залата на Държавна опера Пловдив от 00:00 ч. , а входът е свободен.