НАЛБ - Лого

НАЛБ стартира шестия си сезон с рекорден брой отбори

НАЛБ ( Национална Аматьорска Лига по Баскетбол ) стартира шестия си сезон тази седмица. Тази година лигата поставя рекорд по записани отбори40. Голяма част са от София, но има и други отбори от страната. За сравнение – миналaта година бяха 32, а по-миналата 30. Тук може да се намери подробна информация за историята на лигата.

В последните години НАЛБ набира изключителна скорост и популярност и не случайно е топ баскетболна организация в България в момента.

Сезон 2016 / 2017

Този сезон отборите са разделени в три дивизии. В първата и втората има по 12 отбора, а в третата – 16. Във всяка една всеки отбор играе срещу останалите, след което следват плейофни серии и финали.

Освен редовния резон, лигата организира множество турнири и събития. Всяка година се състои турнир за купата, мач на звездите, конкурси по забивки, тройки и фалове и стрийтбол турнир. Екипът на НАЛБ често бива канен да организира или асистира на странични турнири и срещи, които са извън първенството.

Всеки един мач се излъчва на живо в YouTube и бива качен в официалния канал на НАЛБ. Освен излъчването, се води и статистика за всеки един играч и отбор, която е свободно достъпна на сайта. Също така на всеки мач се правят многобройни снимки, а за хората, които искат да гледат на място – мачовете се играят в „Овергаз Арена“ и новооткрития спортен комплекс „Азбуки„.

НАЛБ привлича и много бивши професионални баскетболисти – Стефан Георгиев – Торо, Хрисимир Димитров и от този сезон – Тенчо Банев са някои от тях.

За повече информация и програма за всеки кръг – следете новините на сайта на НАЛБ и страницата им във Facebook, която вече има над 18 хиляди харесвания.

 

Брикс - шампион през сезон 2015 / 2016
Брикс – шампион през сезон 2015 / 2016

Екипът

Екипът на НАЛБ се състои от хора обединени около една идея – любовта към баскетбола. Тяхната цел е популяризирането и развитието на този спорт в България. Всеки един от тях е с богато баскетболно минало. Сериозното им отношение рефлектира и върху качеството на всеки аспект от едно такова първенство.

Строги принципи, ясна цел, модерни правила, добро съдийство, силно онлайн присъствие и разнообразна медия са някои от нещата, които отличават лигата от други подобни такива, а дори в някои аспекти се отличават по-силно и от професионалните ни първенства.

Екипът на НАЛБ
Екипът на НАЛБ ( част от него )

Бъдещето на НАЛБ

Лигата не спира да се развива от момента, в който е създадена. Всяка година отборите стават повече, интересът се засилва, качеството се подобрява и залите са все по-пълни. Тя е достъпна за всеки, който иска да участва, стига да не играе в официални професионални първенства.

НАЛБ - Мач на звездите
НАЛБ – Мач на звездите

Баскетболът в България има нужда от катализатор, който намира именно в лицето на Националната Аматьорска Лига по Баскетбол.


Снимки: НАЛБ
Визуализация: Марина Христова