Меката на фрийстайл сноуборда в България – Osogovo FunPark

Osogovo FunPark  се появи през 2009 година и за кратко време се превърна в топ дестинация на българските сноубордисти. Единственото място, където целта е само една – да се развива фрийстайл карането. С годините паркът вдигна нивото, добавяха се много нови уреди, имаше множество състезания, някои от които европейски. Про карачи, като Mark Goodal , минаха от там и останаха доста впечатлени.

16178706_1522074704473999_5361030060902463344_o

Зад проекта стои не кой да е, а Марио Беньо – един от най-успешните български фрийстайл сноубордисти, бивш национален треньор и носител на множество първи места по състезания в България и Европа. А стилът му – наистина е удоволствие да го гледаш как прелита през парка. Той и екипът му се се грижат паркът да изглежда винаги на ниво, а целта им е – малките хлапета да се учат и да напредват! Поради тази причина се създава и Академия Беньо, където доцент е самият Марио, от който може да се черпи много опит. Паркът в Осогово разполага с всичко необходимо за всеки начинаещ, а ако се колебаеш, винаги можеш да попиташ някой от парк crew-то. Винаги ще помогнат!

В последното им видео може да видиш какво място си имаме в България и какво е нивото на каране там.

Osogovo FunPark се намира в планина Осогово, в близост до гр. Кюстендил и на около 120 км. от  София. Ако нямаш какво да правиш уикенда, можеш да се метнеш до там и да видиш за какво става въпрос. Цените са достъпни – за 20/25лв караш цял ден, а ако искаш и фрийстайл обучение за 1 ден ще платиш 65лв. Скоро ще бъде обявена пълната информация около групите за обучение, така че можеш да ги следиш тук