Jordan Brand продължава със силните си ходове. Навръх Коледа марката на Майкъл Джордан обяви, че привлича в редиците си едно от най-актуалните имена в баскетболния свят - Лука Дончич. 20-годишният словенец се превръща в първият европеец в историята, който подписва с линията на Въздушния.

Самият Джордан, който през годините се превърна в синоним на баскетболната игра, а и на NBA в световен мащаб, приветства младата звезда на Далас.

“Лука е феноменален играч, а е още толкова млад. Той показва умения, за които много баскетболисти работят с години. Ще бъде невероятно да продължа да следя развитието му. Развълнувани сме от решението да се присъедини към нас. Той е поредното име, което ще представя Jordan Brand в идните години и пред следващите поколения”, гласи изявлението на Джордан.

Дончич спечели наградата за “Новобранец на годината” в дебютния си сезон в NBA, а във втората година надгражда още повече и печели феновете на своя страна с играта си, както и с поведението си извън терена. Досега младият европеец нямаше договор с която и да е компания, а през сезон 2019/2020 носеше най-различни кецове - започвайки от Nike (най-често моделите на Коби Брайънт и Кевин Дюрант), преминавайки през Jordan и стигайки до Under Armour. Последните бяха сочени като фаворит за привличането на Дончич на своя страна.

По-рано през годината Дончич задмина Джордан в класацията за най-много мачове поред с поне 20 точки, 5 борби и 5 асистенции. В последните няколко мача на Далас, които Лука пропусна заради контузия, той показа безупречен вкус и докато не бе по екип, носеше няколко различни ретро модела на марката - включително варианти на Air Jordan I, както и Air Jordan IV.

Очаква се до края на сезона той да играе най-вече с Jordan Jumpman Diamond и с Jordan XXXIV. По непотвърдена информация сделката е за пет години, а словенската звезда ще получи $100 милиона за този период.